Eurovision, manca-ti-as!


Pazea, Sistem! Pazea, Luminita Anghel! Pazea, Mihai Traistariu! Performantele voastre la Eurovision sunt in pericol! Fugiti, ba!!!

Sa ne revenim… Putina demnitate, ce naiba! Asadar, despre ce e vorba… Pai Mozart cel bronzat, mezelul muzicii romanesti si nu in ultimul rand trubadurul de casa al presedintelui. pe numele sau mult prea marunt si modest ”pantru valoarea lui” Florin Salam vrea sa participe la Eurovision… Si nu oricum, ci cu o piesa( se poate numi asa?) in limba engleza… Stiu, stiu la ce va ganditi… Ce sa faca un superstar international, un zeu al compozitiei, un idol de o asemenea talie la un concurs asa pricajit? Si cum ramane cu concurenta loiala? Nu e pacat de ceilalti concurenti sa-si faca iluzii aiurea si sa n-aiba nicio sansa? Ei bine, nu e problema noastra!

Eu m-am gandit sa-mi ofer si eu umilul ajutor, de poet si traducator amator, in incercarea, usoara ce-i drept, prin care o sa treaca Alteta Sa, Regele. si cunoscand micile dificultati pe care le intampina Maiestatea Sa in exprimarea in engleza( ce sa mai vorbim de romana?), m-am hotarat sa-i ofer ca cadou sau ca ofranda Acestuia cateva versuri pe care le-ar putea incorpora in piesa pentru Eurovision. Dar cum imaginatia la mine lipseste precum lipseste valoarea la dusmanii lu’ Salam, mi-am luat libertatea de a traduce liber cateva din versurile reprezentative pentru maneaua romaneasca. Si  nu-mi vorbiti de drepturi de autor ca astia nici n-au auzit de asa ceva. Asadar:

1. My enemies are holding a grudge on me/Cause they don’t have my value/And in all their lives/They can’t step in my shadow…

2. My gagica wants at sea/Cause she’s white on the legs(aici gagica este licenta poetica si in acelasi timp cuvint intraductibil, cam ca dor)

3. Oh, my life/ Oh, my heart/ Oh, I cry for nothing/ I am so upset…

4. I would give some of my days/ To be another day with you/ I love you la disperare/ Cause you-mi make my days amare( disperare si amare folosite pentru a accentua sentimentul de neputinta in fata iubirii, astfel trecand peste barierele de limba si nemainecesitand vreo traducere)

5. Your eyes make me remember how much I used to love you/And how, like two mad men, in arms ne strangeam

6. You are the woman of my dreams/ When I’m with you it’s like you give me strength/But such a shame, you are not only mine/You got another man

7. So kinky the world it is, and bad/ In harm nu te ajuta nimenea( Acum, come on, cum sa traduci”nimenea”? E o bijuterie lirica!)

8. Upset/ Upset I am, my God, again/ Upset/ So much necaz is around, so many lies/ The clouds are gathering for a storm( mi-am dat seama ca asta oricum nu vede diferenta dintre engleza si romana asa ca deja mai arunc cate un cuvant in romana ca tot se poarta melodii cu texte in mai multe limbi)

9.  Come on in Mercedes/ Come on in my plane/ And at sutien sa-ti put a million/ Come on in Mercedes cause I wanna love you/ Just ten minutes and I will have enough

Note:

1. Punctul 2 e doar pentru cunoscatori( prietenii stiu de ce…)

2. Daca vi se pare ca nu suna bine versurile, ca n-ar merge pe o linie melodica sau ca n-ar merge la Eurovision… inseamna ca muriti de ciuda, ba! Si nici n-aveti ureche muzicala!

9 Comments

Filed under Multi prosti...

9 responses to “Eurovision, manca-ti-as!

 1. ramm

  “est belea de belea, frate, nu te-ai gandit sa vii acilea sa fii tipu’ care baga cuvintele pe sistem ? esti nambãr one!!! sa mor io ce rau ma doare inima ca nu esti cumnatu’ meu… sa-mi zici cand faci cumetria sa vin sa te-ncant si te tine !!! fara numar, fara numar !!!! Europaaaaa, hiri I cãm !”

  cu dedicatie de la ãl de mai sus \m/

 2. menga

  da,caterinca…. un alt trist care o arde ca bloggerii.Intr-adevar,un blog de prost.

 3. Da le ai cu maneaua pe poezie si cheia sol (am observat si cheia fa p-acolo). Ia vezi de nu-ti dau astia contract de compozitie…:))
  Mi-a placut cum ai “deliaberat” esenta vietii noastre artistice. Adica tu understand the ironia! 😛

 4. Salam la Eurovizion…
  Se spune ca bolile sunt un rezultat al selectiei naturale (pacat ca nu afecteaza pe cine trebuie)
  Melodiile in enlgleza suna mai bine bine decat in romana; probabil pentru ca e o consolare gandul ca limba romana se mai odihneste si ea … (dar asta e in mod sigur ciuda care vorbeste :)) )

 5. The world is coming to an end… 😐

 6. Napocel

  Euromilionul, auromilionul ne acaparează, ne-nțepenește! 😀

 7. In scurt timp Romania sa va numi Rromania.Mie sincer imi plac tiganii dar…in sange.

 8. salut,fratilor am ajuns rau de tot dak pana si salam vrea sa ne reprezinte la Eurovision,nu am nimik cu om dar numai k nu pentru el si asa ala e un concurs “blatuit” de la inceput.dar ce sa mai spui pana nu demul si dom” presedinte a zis k 99% din romanii asculta manele!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s