Si ceva de bine…


Stiu, o sa-mi iau injuraturi maxime pentru postul asta, o sa fiu numit manelist s.a.m.d….Dar cu toate astea, nu ma pot abtine sa nu remarc un eveniment muzical zic eu important si demn de lauda pentru industria asta muzicala romaneasca plina de Inne care se lauda intr-un mod rusinos cu un top din America facut de 5(!!!!) radiouri, dandu-ne noua prostilor care citim ziare si punem botul la tampeniile pe care le debiteaza niste cretini care n-au auzit in viata lor ce inseamna o documentare riguroasa, impresia ca artista nepereche a cucerit topurile din America. Am divagat putin de la subiect asa ca sa ne revenim.

Evenimentul pe care vreau sa-l remarc si sa-l aduc in atentia publicului meu neinsemnat inca numeric este o colaborare realizata de Costi Ionita cu Shaggy si Bob Sinclar( deci Sinclar, nu Sinclair cum il poceste toata lumea). Nu sunt fan al lui Costi, nu sunt admirator al ”carierei lui artistice” de mare angajament, inca nu pot sa-l iert pentru ca a fost unul din primii producatori de manele din Romania, dar in momentul in care tu, un roman amarat si anonim pe pietele importante de afara, reusesti sa convingi doi colosi ai muzicii anilor 2000 sa faca o piesa cu tine, nu pot decat sa-mi scot palaria in fata ta si sa-i transmit Innei si trupei ei de producatori de mare caracter ca asa se face treaba.

Despre piesa nu vreau sa spun mare lucru, nefiind vreo opera de mare originalitate sau vreo realizare de exceptie. Cu toate acestea, sunt convins ca va prinde foarte bine in topuri vara viitoare, avand aroma aia de ”summer hit”. Inca o data, nu despre asta e vorba. Este vorba despre faptul ca doi artisti nominalizati la premiile Grammy si care au vandut multe, foarte multe milioane de discuri in intreaga lume au acceptat sa colaboreze cu un nimeni de al nostru. Si oricat ar fi acesta de antipatic, de enervant, de arogant, de plagiator s.a.m.d. e un produs al muzicii romanesti si, pe cat de mult trebuie sa-l injuram pentru albumele cu Guta si cu Salam, pe atat de mult trebuie sa-l apreciem pentru reusitele sale.

Asadar, Costi, tot respectul meu si la mai multe!

5 Comments

Filed under Arte

5 responses to “Si ceva de bine…

  1. daca esti interesat de colaborare web, te rog sa ma contactezi pe mess

  2. Corect, trebuie apreciat

  3. Sincer…mi-e mila de Bob Sinclair..Dar se pare ca aceasta criza nesimtita i-a lovit pe toti

  4. lushu

    Nu inteleg de ce tot ii ridici in slavi pe acesti artisti ca Shaggy, Sinclar..Cu ce sunt ei mai buni decat ai nostri..si cand zic de ai nostri nu ma refer in nici un caz la Costi, Guta sau Salam..avand in vedere cum sunt strainii pe mine nu prea ma incanta artisti lor..asta e problema romanilor pentru ca nu stim sa ne apreciem adevaratele valori, si cand ne vine o vedeta de pe afara parca am inebuni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s