NU ies in strada!


19 mai. Cica i s-ar pregati ceva lu’ domn secretar general al partidului aproape unic si conducator suprem al statului roman. Un miting de protest in Piata Victoriei. Despre care am aflat initial de la distinsul coleg de blogosfera Ioan Usca si care e trambitat mai nou pe toate posturile tv si prin toate ziarele. Foarte frumos as zice in mod normal, deoarece orice forma de protest la adresa lu’Baselu’ primeste aprobarea si sustinerea mea neconditionata.

De data asta insa, cu toate ca sprijin miscarea, REFUZ sa iau parte la ea, REFUZ sa ies in strada! De ce? Pentru ca un astfel de protest putea si trebuia sa se petreaca acum cateva luni la urne. Ce s-a intamplat atunci? Pai cateva milioane de baietei si fete care ori mai credeau inca in basme, ori erau intoxicati, ori nu invatasera nimic din precedentii cinci ani au mers si au pus stampila pe baiatul pe care acum il hulim. Pe langa ei, niste multe sute de mii probabil au acceptat pungi cu halau, maruntis murdar sau alte foloase marunte pentru a merge sa puna aceeasi stampila pe acelasi baiat. Ba pe deasupra, au mai fost cateva milioane care au stat acasa in fotolii si au spart seminte uitandu-se la tacsoaie si amuzandu-se de papagalii care stateau la cozi la sectiile de votare ca sa-si exprime un drept constitutional. Asta in timp ce singurul candidat cat de cat vertical si integru era scos pe usa din spate din competitia electorala dupa ce acumulase doua milioane de voturi chinuite.

Pai si dupa toate astea, eu ar trebui sa ies acum in strada alaturi de oameni pe care i-a durut in cot de soarta tarii cu numai cateva luni in urma, dar care acum cand au ajuns cu lama la os au avut o brusca revelatie si si-au dat seama ca Basescu e naspa? Nu, mersi! Nu va bazati pe mine! Nu vreau sa ma agit acum si sa ma dau peste cap pentru ca peste patru ani sa ma duc iar entuziast la alegeri si sa-mi iau iar bobarnace cand personaje gen Udrea sau Boc sau chiar din nou Basescu vor castiga alta competitie electorala ducand dictatura pedelista mai departe! Eu am vorbit la urne… Restul e praf in ochi…

In incheiere, vreau sa subliniez inca o data ca nu am nimic cu cei care vor participa la miting maine si nici cu protestul in sine si ca sub nicio forma nu vreau sa-i iau apararea lu’ El Presidente, care daca ar muri in chinuri mi-ar face cea mai mare bucurie… Pur si simplu NU ies in strada!

3 Comments

Filed under Prost mai sunt...

3 responses to “NU ies in strada!

  1. Ei, pe logica asta, din 2004 trebuia să fim scutiţi de derbedeu! Dar, fireşte, nu-i de condamnat dacă-i lăsăm în prima linie pe cei ce s-au dovedit fraieri (cel puţin!)…

  2. ramm

    in caz ca nu stii ce se mai face pe la scoala, te informez eu: la partea teoretica – urari catre boc si basescu, la partea practica – aflam cati leuti din aia mici, mici de tot, mai raman profilor printr-un calcul extrem de complicat (ca doar nu vrei sa fie simplu cand se sopteste pe langa urechilor copiilor ca se ingheata anul scolar), iar problemele care suna cam asa: un om are o suma S, din care cheltuieste 35% in prima zi si 25% a doua zi, ramane cu 300 lei. ce suma a avut omul? – se rescrie si nu se rezolva. motivul – raman prea multi bani.

    multumirile de rigoare catre cei de sus, condoleante pt bugetari, la mai mare pt proteste, si gata cu urarile ca noua ni s-a urât si lor doar li s-a urat.

  3. oana

    si cand te gandesti ca o gramada l-au votat pe basescu tocmai pentru promisiunile lui legate de impozite…si pentru ca avea sa micsoreze numarul de parlamentari…surprize surprize! parlamentul si salariile parlamentarilor au ramas la fel! si macar daca as sti ca tragem cu totii ca sa scoatem tara din impas! dar ei propun toate “solutiile” astea ca sa le fie lor bine si caldut. si ca sa iasa la urmatoarele alegeri, asa cum atotputernicul basescu a zis-o cu gurita lui… nicio metoda n-o sa mearga atata timp cat de fapt nimeni n-are de gand s-o puna in aplicare, ci s-o intoarca pe toate partile si s-o manipuleze spre beneficiul lor. dar a spune ca romania e corupta atinge un nivel grav de redundanta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s