In memoriam Jean Constantin


Cu o intarziere pentru care imi cer iertare si cu multa durere in suflet, anunt si eu trecerea in nefiinta a celui care a fost unul dintre cei mai importanti actori comici ai teatrului si cinematografiei romanesti.

A jucat in filme ca ”Toate panzele sus”, seria B.D., ”Nea Marin miliardar”, ”Zestrea domnitei Ralu”, ”Revansa”, ”Nemuritorii” si multe altele, filmografia sa numarand in total peste 50 de titluri. A interpretat partituri comice alaturi de Toma Caragiu, Puiu Calinescu, Iurie Darie, Sebastian Papaiani sau Dem Radulescu. A incretit frunti si a distrat generatii si generatii de consumatori de umor de calitate.

Acum s-a dus si bea un paharel si face o caterinca undeva acolo sus alaturi de Toma Caragiu, Dem Radulescu, Nicu Constantin si Gheorghe Dinica, si ei plecati prea devreme dintre noi. Nu mai insist cu vorbele, ci ii dau cuvantul maestrului, care prin urmatoarele momente va ramane intotdeauna printre noi. Dumnezeu sa-l odihneasca!

2 Comments

Filed under Culturisme

2 responses to “In memoriam Jean Constantin

 1. PATRICKdan

  Ismail mi-a inseninat copilaria, Patraulea adolescenta, iar Nea Jean m-a facut sa inteleg ca fiecare om are o misiune pe pamant : a lui a fost sa aduca zambete unor suflete !

  ma bucur ca ai adus un omagiu maestrului, am insirat si eu cateva ganduri aici :

  http://patrickdan.blogspot.com/2010/05/rip-jean-constantin.html

  salut !

 2. oarepanacand

  S-a mai intalnit, acolo, sus, cu prietenul lui de-o viata,Gelu Manolache alaturi de care facea ca sala Teatrului Fantasio din Constanta sa fie neincapatoare la spectacolele lor. Dumnezeu sa-i odihneasca, iar noi sa fim fericiti ca am fost contemporani cu ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s