Sa furam cu Proteveu’


Din ciclul ”suntem de la Media Pro, suntem niste smecheri si ne batem joc de toti fraierii pentru ca sunt prea fraieri ca sa ne poata face ceva”, va prezint urmatoarea poveste:

1. Se publica un anunt online. ”Cautam redactor economic pentru siteul economic al Stirilor Pro Tv, incont.ro. Trimiteti cv la adresa x.” Prostu’ pune botu’, trimite siviu’.

2. Prostu’ primeste mail. El si inca alti cativa prosti. ” Ati fost selectati pentru a participa la un concurs de angajare. Concursul va fi unul de idei si de articole.” Concret, expeditorul, numitul Florin Mihalache( retineti numele), redactor sef al siteului incont.ro, doreste ca Prostii sa-i trimita idei de articole economice, urmand ca smecherul( adica Mihalache, asta) sa aleaga cele mai bune idei, idei pe baza carora Prostii ar urma sa faca articole.

3. Prostul, plin de idei si de foame de bani, trimite smecherului o lista cu idei.Smecherul alege patru dintre cele cinci idei ale Prostului, i le ordoneaza si ii da unda verde Prostului sa realizeze materialele.

4. Prostul munceste cu orele entuziasmat la ideea ca ar avea o sansa de a se angaja la marele trust de presa al Proului si face primul material, pe care i-l trimite pe mail smecherului. Smecherul ii gaseste un nod tampit in papura articolului, dupa care liniste…

5. Liniste cateva zile bune, timp in care Prostul trimite mail dupa mail in care intreaba inocent si credul daca pana la urma materialul este bun sau nu, va fi publicat sau nu si daca mai trebuie sa mai faca si celelalte materiale. Niciun raspuns de la smecher…

6. Dupa cateva zile, Prostul intra pe site intamplator si ramane cu gura cascata. Pe prima pagina, cu ”exclusivu”’ lipit deasupra si cu nume de autor ”incont.ro”, se regaseste materialul Prostului, in proportie de 95 % nemodificat.

7. Prostu’ cere explicatii de la smecher pe mail. Dupa vreo multe mailuri in care Prostul ba e calm si impaciuitor, ba furios si amenintator, smecherul ii raspunde in sictir, spunandu-i ca n-avea cum sa treaca numele Prostului pe articol, din moment ce Prostul nu e angajat la ei si ca asta e viata, ca in momentul in care le-a trimis articolul pe mail, si-a dat acordul sa-l publice. Ba mai mult, smecherul ii spune sa faca si celelalte materiale si mai vedem noi dupa…

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

a.  Chiar daca mi-as fi dat un acord mut de publicare a articolului, nu era normal sa fiu anuntat inainte si nu era normal ca numele meu sa apara undeva, sus, jos, in dreapta, in stanga articolului…?!

b. Vulturii astia nenorociti chiar isi pot bate joc de munca oricui, fara sa pateasca nimic?

c. Daca eu ii dau in judecata pe lipitori, am vreo sansa sa castig…?

d. Fraierilor din lumea intreaga( pentru ca sunt convins ca nu sunt singurul care a patit asa ceva), de ce n-ati avut sange sa ziceti ceva ca sa nu mai pateasca si altii de-astea?

Share

21 Comments

Filed under Prost mai sunt...

21 responses to “Sa furam cu Proteveu’

 1. Pingback: Sa furam cu Proteveu’ - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. a. Corect! Aici au fost incalcate grav drepturile de autor.
  b. Se pare ca da.
  c.N-ai sa vezi!
  d.N-am patit chestii de genul.

 3. Sa nu zici ca nu te-am prevenit de la articolul cu concursul. Din pacate, nu se va opri aici, dar priveste pattea plina a paharului: experienta!

 4. Naivitatea tipic romaneasca duce spre exact acest tip de afaceri bulgaresti…

  Ah, si doua intrebari:
  1) Poti face dovada ca acel articol a fost scris de tine inainte de a aparea pe acel site?
  2) In ce fel ti-ai dat acordul pentru publicare lui?
  Problema este ca nefiind inregistrat la ORDA, nu cred ca ai vreo sansa…

  Ps. Era sa uit, inca o chestie… am facut si eu o cerere la schimb de linkuri… nu m-a deranjat ca nu m-ai adaugat, dar de ce nu ai raspuns macar acelei cereri chiar si in mod negativ… sau sa imi spui ce nu e in regula din punctul tau de vedere…

  • 1) Da, pot face dovada, exista mailurile pe care i le-am trimis domnului Mihalache.
   2) Nu mi-am dat niciun acord pentru publicare. E adevarat ca in primul mail, cel care ne anunta cu privire la ”concursul de angajare” se spunea ca articolele vor fi publicate daca vor crede de cuviinta, dar asta nu scuza cu nimic faptul ca articolul a fost publicat fara numele meu.

   Cat despre schimbul de linkuri, iti raspund acum in mod negativ! Si iti spun, fara suparare, ca blogul tau nu are nimic care sa ma atraga…

 5. eu zic sa te razbuni. dar la ora asta nu am nici o idee cum. voi reveni.

 6. Da-i în judecată! Faci o cerere frumos
  (condiţiile de formă sunt la articolul 112 http://www.e-juridic.ro/index.php?pag=a&id=172&s=Cod%20de%20procedura%20civila&aid=807), pe care o trimiţi prin poştă (scrisoare recomandată cu confirmare de primire) la Judecătoria Buftea. Dacă ai o cunoştinţă avocat, ţi-aş recomanda să pui acolo adresa pentru comunicare, că dă bine dacă zici că te prezinţi asistat de un avocat.
  Datele lor sunt astea
  MEDIAPRO MUSIC ENTERTAINMENT SRL ,
  Judet :Ilfov,
  Localitate :ORAŞ BUFTEA
  J23/3300/2008
  CUI 24651464

  Şi ceri aşa:
  Obligarea pârâtei la plata sumei de (aici bagi valoarea articolelor) cu titlu de prejudiciu.
  Obligarea pârâtei la plata sumei de (tot valoarea articolelor) cu titlu de beneficiu nerealizat.
  Obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

  O să se stabilească termen, o să primiţi citaţie, iar apoi POATE te vor contacta, pentru a tranzacţiona într-un fel. Dup-aia depinde de tine cum pui problema.

 7. pune si mail-urile pe blog:D

 8. acum e inutil sa mai zic ceva! 🙂 multa bafta in demersul dumitale, domnule.

 9. lupalb

  Nasol. Compatimim impreuna. La tine e mai grav. La mine doar s-a furat un articol de pe site.
  Bafta.

 10. Pingback: Ce se mai aude pe net

 11. Hm, asa tzeapa, mai rar! E adevarat ca acum in Romania toti patronii vor sa le muncesti gratis, dar asta are tupeu mult.
  Cu judecata esti prea civilizat, parerea mea. Plus ca instanta in tarisoara nu prea mai sperie pe multi. Termenele lungi nu te avantajeaza nici pe tine. Eu as zice sa vorbesti cu niste oameni din articol, si sa aranjezi ceva „ca intre baieti” 🙂

 12. Eu zic sa mai faci o incercare…cu un alt user name…alta identitate..si sa incerci, la sfatului unui avocat, sa introduci niste fraze in mailuri (stiu avocatii ce sa scrii) care sa te ajute ulterior in obtinerea macar a dreptatii daca nu a unor beneficii de pe urma furturilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s